Vom cunoaşte potenţialul de biomasă la nivel de raioane şi regiuni

UEPNUD 1128 0

06 septembrie 2012: Peste 50 de experţi în energie regenerabilă, reprezentanţi ai instituţiilor de stat, ai sectorului privat, mediul academic şi societatea civilă s-au întrunit miercuri, 5 septembrie, pentru a analiza rezultatele studiului ce va estima potenţialul de biomasă din culturi agricole, la nivel de regiuni şi raioane.

Studiul „Estimarea potenţialului energetic al biomasei din culturile agricole, la nivel de regiuni şi raioane„ a fost elaborat de IDIS Viitorul la solicitarea Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova. Scopul studiului este de a estima potenţialul de biomasă pentru brichetare în Republica Moldova. Informaţia prezentată reflectă structura potenţialului de biomasă pentru fiecare raion al ţării, fapt ce va permite doritorilor de a iniţia afaceri de producere a combustibilului din biomasa sa ia decizii documentate privind regiunea în care se lansează. 

La elaborarea studiului au fost folosite datele oficiale prezentate de Biroul Naţional de Statistică. Versiunea finală a studiului va fi făcut publică până la sfârşitul lunii septembrie.