S-a lansat concursul de înscriere a copiilor la Tabăra de Vară ENERGEL, ediţia a patra

UEPNUD 1310 0

4 mai, Chişinău — Proiectul european Energie şi Biomasă lansează concursul de selectare a 30 de tineri din regiunea de sud a Republicii Moldova, inclusiv UTA Gagauz Yeri, pentru participare la cea de-a patra ediţie a Taberei de vară ENERGEL ce se va desfăşura în iunie curent.

Pasionaţii de energia verde şi doritorii de a descoperi tehnologiile eco sunt invitaţi să se înscrie în concursul pentru admiterea la tabăra de vară dedicată energiei regenerabile şi eficienţei energetice ce va avea loc în perioada 06 iunie – 16 iunie 2015. Participanţii la tabăra vor vedea pe viu cum funcţionează tehnologiile ce produc energie din puterea soarelui, vântului, pământului, apei, vor cunoaşte persoane ce utilizează în propria casă sau întreprindere tehnologiile verzi şi vor lega noi prietenii. Programul educaţional, precum şi cheltuielile de cazare şi alimentare sunt asigurate din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.

„Şi în acest an la tabăra de vară vor participa copiii din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă în care urmează a fi instalate sisteme de încălzire pe biomasă în şcoli, grădiniţe, centre comunitare. Competiţia este deschisă pentru elevii din clasele VII – IX din oraşele Taraclia, Tvardiţa, Căinari, Căuşeni, Cimişlia, Leova, Cahul şi din satele Albota de Jos, Budăi, Ciumai,Corten, Sofievca (raionul Taraclia), Baurci, Cazaclia, Copceac, Congaz şi Gaidar (UTA Gagauz Yeri)”, a declarat Lina Acălugăriţei, specialist în instruiri şi dezvoltare de capacităţi în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii urmează să completeze un formular de participare (Paşaport energetic) şi să întocmească o scrisoare de intenție. Dosarele candidaţilor pot fi completate în limbile română sau rusă şi expediate până pe 20 mai 2015 la adresa: natalia.kravciuk@gmail.com.

Participanţii vor fi selectaţi de către un comitet format din experţi ai Institutului de Educaţie Continuă, ai Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Gutta Club” şi ai Proiectului Energie şi Biomasă. Tinerii vor fi selectaţi în baza informaţiei conţinute în dosarul de aplicare. Experienţa de voluntar(ă) sau membru(ă) activ(ă) în cadrul unui ONG, Centru pentru Tineri, Consiliu local al elevilor/tinerilor, precum şi cea de participare în activităţi de promovare a energiei eco şi a protecţiei mediului ambiant va constitui un avantaj.

Tabăra de Vară ENERGEL este o iniţiativă lansată în prima etapă de implementare a Proiectului Energie şi Biomasă. În perioada 2012-2014, au fost organizate 3 ediţii ale taberei de vară la care au participat 272 de copii din toate comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă 1.

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe pagina web www.biomasa.md.

Pentru mai multe informaţii privind concursul de înscriere la Tabăra de Vară ENERGEL, ediţia a patra, rugăm să contactaţi:

Lina Acălugăriţei, specialist în instruiri şi dezvoltarea capacităţilor, Proiectul Energie şi Biomasă, tel: 0683 11 778, mail: lina.acalugaritei@undp.org.

Natalia Kravciuk, director GUTTA Club, coordonatoarea Școlii de vară, tel: 0797 51 984, mail: natalia.kravciuk@gmail.com.