Jurnaliştii şi comunicatorii din Republica Moldova descoperă experienţa Austriei în valorificarea energiei din biomasă

UEPNUD 1093 0

19 decembrie 2013 — Un grup de jurnalişti şi comunicatori din Republica Moldova au cunoscut experienţa Austriei în utilizarea energiei regenerabile. În perioada 16-21 decembrie, 13 jurnalişti şi comunicatori au vizitat locaţii/proiecte de succes de utilizare şi producere a energiei din biomasă, precum şi au avut întâlniri cu instituţiile mass media, ONG-urile active în sector, precum şi cu reprezentanţii Agenţiei austriece pentru Energetică.

Scopul vizitei a fost de a cunoaşte experienţa Austriei în utilizarea energiei din biomasă şi a altor surse de energie regenerabilă, precum şi experienţa mass media în desfăşurarea campaniilor de promovare a energiei regenerabile, impactul acestora asupra opiniei publice.

Timp de 5 zile jurnaliştii au vizitat întreprinderi ce produc biocombustibil solid, companii ce produc cazane de ardere a combustibilului din biomasă, localităţi ce utilizează masiv energia produsă din surse regenerabile.

Austria este una din ţările lider în producerea şi consumul de energie din surse regenerabile. 32% din toată energia consumată în Austria este din surse regenerabile.

Vedeţi aici o galerie foto despre cele mai relevante proiecte austriece din sectorul energiei din biomasă.

Vizita de studiu a fost finanţată de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă” şi co-finanţată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) şi de Fondul Global de Mediu (GEF).