Invitație mass-media

biomasamass mediapelete 1737 0

Извините, этот техт доступен только в “Румынский”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Gimnaziul din Bălțata, Criuleni, a renunțat la gaz în favoarea peletelor produse de un agent economic din localitate

 

Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită  pentru jurnaliști la Gimnaziul din satul  Bălțata, raionul Criuleni, care a renunțat la încălzirea cu gaze în favoarea celei cu biomasă, iar biocombustibilul este achiziționat de la un agent economic din localitate. Instalarea sistemului de încălzire pe biomasă a fost asigurată din fonduri europene, în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă. Grupul de jurnalişti va vizita şi linia de producere de pelete din localitate.

 

Cine? Reprezentanți ai Proiectului Energie și Biomasă, autorități publice locale, beneficiari. 

 

Când? Miercuri, 15 Martie 2017, ora 10.00.

 

Unde? Satul Bălțata, raionul Criuleni.

 

Important. Centrala termică încălzește o suprafață de peste 2.000 m2. Valoarea  totală a investiției pentru instalarea centralei termice pe biomasă a fost de peste 82.000 EUR, asigurată din fonduri europene, iar contribuția comunității a fost de peste 500 mii lei.

 

Pentru jurnaliștii interesați să participe va fi asigurat transport. Vă rugăm să confirmați participarea până marţi, 14 martie, ora 12.00, pe adresa de E-mail galina.garaba@communications.md sau la nr. de telefon (022 21 14 15; 069495150).

 

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe www.biomasa.md şi pe pagina  de Facebook.