526 0

Ce regiuni vor fi acoperite de Proiectul Energie şi Biomasă 2?

Centrale termice pe bioenergie vor fin instalate în instituţiile publice din:

  • oraşele mici din regiunile de dezvoltare Nord, Centru şi Sud
  • oraşele mici şi satele din stânga Nistrului, UTA Gagauz-Yeri şi raionul Taraclia

În total, urmează a fi instalate din fonduri europene  80 de centrale termice pe bioenergie. 

În paralel cu racordarea la bioenergie, în 21 de instituţii publice beneficiare vor fi instalate şi colectoare solare de producere a apei calde. Tehnologiile pe bază de energie solară vor fi instalate prioritar în grădiniţe şi centre medicale.

Cine va acoperi cheltuielile de instalare a centralelor termice pe biomasă şi a colectoarelor solare?

Cea mai mare parte a cheltuielilor instalării sistemelor termice va fi acoperită din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă

Comunitățile rurale vor contribui cu minim 15% din bugetul total al investiţiei

Orașele mici vor contribui cu minim  20% din bugetul total al investiţiei

Cum să beneficiezi de fondurile Proiectului Energie şi Biomasă în sectorul public?

Echipa de experţi ai Proiectului Energie şi Biomasă va organiza sesiuni de prezentare a proiectului în fiecare  regiune, centru raional şi orașe mici la care vor fi invitate să participe autorităţile publice locale şi managerii de instituţii publice interesaţi să utilizeze tehnologii pe bază de bioenergie şi energie solară în comunitatea/instituţia lor.

La şedinţele publice  vor fi prezentate în detaliu condiţiile ce urmează a fi întrunite pentru a racorda şcolile, grădiniţele, centrele comunitare şi alte instituţii publice la sisteme termice pe bază de biomasă şi energie solară din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.

Orarul lansării Proiectului Energie şi Biomasă în regiunea/raionul/oraşul Dvs. poate fi accesat pe pagina  www.biomasa.md.