269 0

Trecerea la energia din biomasă implică schimbare de atitudine şi de comportament. Pentru a reuşi în acţiunile de înlocuire a surselor fosile cu cele regenerabile, Proiectul Energie şi Biomasă va promova intens beneficiile economice, sociale şi de mediu ale energiei regenerabile.

Vom desfăşura campanii de comunicare la nivel naţional şi local, vom comunica direct cu oamenii pentru a transmite mesajele pro-energie regenerabilă, vom promova istoriile de succes de utilizare a energiei regenerabile.

Anual, vom organiza o gală de premiere a celor mai valoroşi promotori şi beneficiari ai noilor surse de energie pentru a încuraja noi iniţiative în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Personalităţi publice, autorităţi naţionale şi locale, jurnalişti, academicieni, oameni de afaceri, elevi, studenţi – toţi cei care au un argument în plus pentru sporirea utilizării surselor regenerabile de energie – vor fi mesagerii acţiunilor de comunicare integrată. Comunicarea, educarea şi demonstrarea noilor tehnologii vor inspira schimbarea, vor motiva oamenii să aleagă noua energie. Vom fi asemenea unui catalizator în promovarea şi crearea de noi tehnologii pentru producerea şi consumul de energie regenerabilă, dar şi pentru dezvoltarea pieţei de livrare a combustibilului din surse regenerabile.