PPP 1776 0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită pentru jurnaliști în raionul Ungheni, al doilea raion care a implementat Parteneriatul Public-Privat în furnizarea energiei termice din biomasă, în cadrul căruia 5 instituții folosesc energia eco, asigurată de producătorii de pelete și brichete din localitate. 

Cine? Autoritățile publice raionale, managerii instituțiilor publice care beneficiază de energie termică eco, producătorii de biocombustibil, reprezentanții Proiectului Energie și Biomasă. 

Când? Vineri, 16 Iunie 2017, ora 11.00.

Unde? Orașul Ungheni

Important: În 2016 a fost semnat contractul de Parteneriat Public-Privat între Consiliul Raional Ungheni și compania privată, Green Energo. Potrivit contractului partenerul privat urma să instaleze două centrale termice pe biomasă şi să preia în gestionare alte 5 centrale pe brichete, precum şi să realizeze o serie de măsuri de eficiență energetică în clădiri publice. Investiția totală este de 3,3 milioane de lei.

Va fi organizată și vizitarea unei fabrici de pelete din orașul Ungheni.

Pentru jurnaliștii interesați să participe va fi asigurat transport. Vă rugăm să confirmați participarea până joi, 15 iunie, ora 12.00, pe adresa de E-mail galina.garaba@communications.md sau la nr. de telefon (022 21 14 15; 069495150).

Proiectul Energie şi Biomasă 2 este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe www.biomasa.md sau pe pagina de Facebook.