biomasajurnalistiTraining 2469 0

CE? Proiectul Energie și Biomasă anunță înscrierea reprezentanților mass-mediei locale la img_6291Atelierul pentru jurnaliști în domeniul energiei verzi „Energia din Biomasă pe înțelesul tuturor” ce are drept scop abordarea profesionistă a subiectelor media la tema surselor de energie regenerabilă, în special a biomasei.

CINE? Jurnaliștii vor fi asistați de doi experți naționali: Oleg Stiopca – expert tehnic în Energie și Biomasă și Ludmila Andronic – expert în Jurnalism și Comunicare, care vor ajuta participanții să-și facă un tablou mai amplu despre starea curentă a sectorului energetic al Republicii Moldova, despre posibilitatea implementării diverselor tehnologii cu scopul diminuării dependenței de surse energetice externe, dar, în special, despre utilizarea biomasei ca cea mai importantă sursă alternativă de energie pentru țara noastră.  La seminar vor participa şi demnitari responsabili de dezvoltarea sectorului energetic, precum şi reprezentanţi ai companiilor producătoare de biocombustibil, ai donatorilor în sectorul energiei regenerabile.

CÂND? 30 septembrie – 2 octombrie 2016.

UNDE? Comrat, Hotel Altin Palace, str. Lenin 204 – E.

IMPORTANT! Timp de două zile și jumătate, jurnaliștii vor avea posibilitatea să se informeze despre etapele/pașii întreprinși în acest sector la nivel național, dar și care sunt noutațile și tendințele la nivel internațional. De asemenea, participanții vor fi antrenați într-o serie de jocuri de rol, exerciții practice și vizite de studiu la agenții economici și instituțiile publice, care au reușit deja să implementeze noile tehnologii pe bază de biomasă, la sfârșit de curs fiind capabili să:

-Redacteze materiale jurnalistice la subiectul „biomasă” din perspectivă economică, socială, ecologică și inovațională, utilizând termenii și conținutul specific;

-Evalueze posibilitatea implementării diverselor forme de energie cu scopul diminuării dependenței de surse energetice externe;

-Identifice resurse web şi să utilizeze informația prezentată în limbaj accesibil pentru actorii sectorului energetic în bază de biomasă;

-Utilizeze tehnica „zoom out” și „zoom in”, ”story telling” în scrierea articolelor etc.

În urma instruirii, jurnaliștii vor scrie câte un articol cu referire la vizita de studiu organizată în cadrul cursului, urmând să fie difuzat de către publicația/instituția pe care o reprezintă.

Pentru toți participanții vor fi rambursate cheltuielile de transport, în baza biletului de călătorie. Cursul este gratuit, fiind asigurată cazarea, alimentația și toate materialele necesare pentru curs.

Pentru înscriere vă rugăm să trimiteţi CV-ul dvs și optional un material propriu pe această tematică pe adresa electronică: galina.garaba@communications.md sau la telefonul 022-211415 până pe 24 septembrie 2016, ora 17.00. Mai multe informații organizatorice vor fi trimise candidaților selectați pe data de 26 septembrie 2016.

Trainingul este organizat de Proiectul Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.