O zi la Tabăra de Vară ENERGEL, ediţia a patra

UEPNUD 1379 0

CE: Vizită la Tabăra de Vară ENERGEL ce reuneşte 50 de elevi promotori ai energiei regenerabile şi eficienţei energetice

CINE: Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova; Dafina Gercheva, reprezentant rezident PNUD Moldova; Valeriu Triboi, Viceministru al Economiei; Mihail Stratan, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică; reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

UNDE: Tabăra de vară „Cuşmărică”, s. Răculeşti, rl Criuleni

CÎND: Joi, 11 iunie, cu începere de la 11.30.

IMPORTANT: Vă invităm să petreceţi o zi la Tabăra de Vară ENERGEL. În această zi, veţi vedea inovaţiile copiilor (tehnologii ce produc energie regenerabilă inventate şi construite de elevii veniţi la tabără), veţi vedea prezentări ale tehnologiilor moderne ECO lansate recent pe piaţa din R. Moldova, vă veţi plimba cu motocicleta solară construită tot de copiii veniţi la tabăra ENERGEL ş.a..

În perioada 6-17 iunie, în satul Răculeşti, rl Criuleni, îşi desfăşoară activităţile cea de-a patra ediţie a taberei de vară ENERGEL, prima având loc în vara 2012. Timp de 10 zile, copiii veniţi, în mare parte, din primele comunităţi beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, etapa a II (raioanele din sudul Republicii Moldova şi UTA Gagauz Yeri) învaţă cum să producă energie din sursele naturii și cum să o consume eficient.

Tabăra de vară ENERGEL este parte a Iniţiativei Educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice demarată de Proiectul UE-PNUD „Energie şi Biomasă în Moldova” în comunităţile în care instalează centrale termice pe biomasă. Pe perioada de realizare a primei etape de proiect (2011-2014), circa 19.000 de copii au învăţat în şcoli cursul de regenerabile şi eficienţă energetică. Cei mai activi dintre ei, selectaţi în urma unui concurs, au obţinut invitaţie la tabăra de vară ENERGEL.

Inițiativa educațională pe regenerabile și eficiența energetică este desfășurată în parteneriat cu Institutul de Formare Continuă, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ”Gutta-Club” şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică.

NOTĂ: Asigurăm transport jurnaliştilor ce vor să viziteze Tabăra de Vară ENERGEL. Rugăm să confirmaţi dorinţa de a ne însoţi la eveniment până miercuri, 10 iunie, 15.00, la adresa e-mail: ina.zglavuta@undp.org sau la telefonul 022839985, 069141006.