Moldova în publicaţia “Empowering Lives. Building Resilience”

UEPNUD 1255 0

15 ianuarie 2014 – Al 3-lea volum al publicației “Empowering Lives. Building Resilience” al Biroul Regional PNUD din Europa şi CSI reprezintă o colecție de istorii de succes din Europa de Est şi Asia Centrală în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Fiind lansată în decembrie 2013 de către Administratorul PNUD Helen Clark în timpul unui eveniment care a avut loc la Cartierul General din New York, publicaţia conţine istoria de succes al Proiectului Energie şi Biomasă din Republica Moldova, evidențiind parteneriatul de succes intre Guvernul Moldovei, PNUD şi UE în a face energia durabilă accesibilă pentru toţi.

“În Moldova, în parteneriat cu Uniunea Europeană şi Guvernul, PNUD a sprijinit instalarea centralelor termice pe biomasă în 130 şcoli, centre de sănătate şi centre comunitare din regiunile rurale din întreaga ţară. Beneficiile au fost foarte repede vizibile: numărul persoanelor din instituțiile publice care beneficiază de încălzire la o temperatură confortabilă în timpul iernii a crescut cu 37,000; cheltuielile pentru încălzire s-au redus cu 30%; şi, emisia gazelor cu efect de seră se aşteaptă să fie redusă cu 30,000 tone de CO2 pe an, întru cât gazul şi cărbunele vor fi înlocuite cu biomasă. “, a declarat Helen Clark.