Energie curată, sigură şi accesibilă. Ce puteţi vedea la Moldova Eco Energetică 2017?

1562 0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Automobil electric, sisteme de încălzire a apei menajere de la energia solară, panouri fotovoltaice, cazane pe biocombustibil solid, corpuri de iluminat cu un consum redus de energie, acestea sunt câteva din tehnologiile eco ce vor fi prezentate în zilele de 6-8 decembrie la expoziţia dedicată, parte a zilelor „Moldova Eco Energetică”. Expoziţia  este deschisă pentru toţi vizitatorii.

Expoziția din acest an va pune la dispoziția vizitatorilor atât tehnologiile accesibile pe piața din Republica Moldova, care și-au demonstrat deja eficiența, cât și cele noi, care sunt în faza de promovare. Printre acestea se regăsesc:

Automobilul RENAULT Zoe – vehicul electric 100% – automobilul stabilește un nou punct de referință pe piața vehiculelor electrice prin faptul că are un preț accesibil. Posibilitatea de a închiria bateria pentru acest automobil îi reduce prețul de achiziție și-l face mai disponibil pentru orice doritor de a avea o mașină electrică.

S.R.L. Dina Cociug ne va prezenta un sistem de încălzire a apei menajere prin recuperarea căldurii de la sistemul frigorific. Vizitatorii vor putea afla cum acest sistem economisește producerea energiei termice. 

„Global Geosolar” SRL – Panouri solare fotovoltaice, recuperatoare de căldură pentru ventilarea încăperilor, boilere pentru panourile solare, pompe de căldură geotermale şi aer şi nu numai. Producătorul va aduce circa 20 de unităţi în cadrul expoziției şi va prezenta publicului propriile practici şi experienţe.

„Soler.md” vine la expoziţie cu tehnologia de încălzire a apei prin intermediul luminii solare. Caracterul ecologic excepțional va prezenta felul în care veți obține apă caldă pentru casă sau întreprinderea dumneavoastră pe gratis.

Compania din Ucraina „Research and Production Corporation Radiy”  – proiectează și produce corpuri de iluminat cu un consum redus de energie pentru iluminatul exterior și interior. Experiența companiei  în domeniul radiocomunicațiilor electronice îi permite să creeze produse electrice și tehnice fiabile și de înaltă calitate, inclusiv corpuri de iluminat cu un consum redus de energie. Toate corpurile de iluminat au certificat UKRSEPRO și au trecut testul complet de certificare pentru îndeplinirea cerințelor europene în materie de siguranță electrică, capacitate electromagnetică și siguranță biologică foto.

Compania Tehnopol – prim va expune la eveniment mai multe obiecte din poliuretan, mostre de poliuree, printre care și mostre de termopane menite să diminueze  consumul de energie, menţinând acelaşi confort termic.

Oaspeţii evenimentului vor regăsi la expoziţie şi cazane pe biocombustibil solid de la Darnic – gaz. Mii de gospodării casnice şi sute de şcoli, grădiniţe, centre comunitare din toată ţara au parte de energie verde datorită acestor tehnologii. Centralele termice sunt de ultimă generaţie şi permit gestionarea, modificarea parametrilor de funcţionare ai cazanului de la distanţă prin telefonul mobil.

Următorul participant este Hydro Systems, un producător de substanțe chimice de injectare, dozare şi de medicamente. Tehnologiile lor şi practicile pe care le folosesc în industria chimică le veţi descoperi în cadrul expoziţiei „Moldova Eco Energetică”.

Smart Tronic Environment – vine la expoziţie să ne demonstreze cum arată o „casă inteligenă” şi ce presupune acest concept. Astfel, vizitatorii vor afla cum pot fi reduse cheltuielile de energie electrică și cum locuința noastră poate fi protejată de scurt-circuit în sistemul electric. „Casa inteligentă” oferă un raport complet privind starea rețelei electrice, de încălzire și alte sisteme. Sistemele cu control automat vor prelungi durata de viață a aparatelor electrice și a altor dispozitive. Sistemele automatizate garantează siguranța completă a membrilor familiei. În caz de defecțiuni, „Casa inteligentă ” dezactivează acel sistem și vă informează despre aceasta.

Menționăm că expoziţia are loc în cadrul Zilelor Moldova Eco Energetică, care se desfășoară în perioada 6-8 decembrie la Centrul Expozițional ”Moldexpo”. Pe 7 decembrie se va desfășura Forumul ”Energia regenerabilă şi eficiența energetică în Republica Moldova: Oportunități și perspective”, destinat autorităților publice locale și agenților economici din domeniul energetic. Iar pe 8 decembrie va avea loc Gala Moldova Eco Energetică, la care vor fi premiate cele mai inovative idei, tehnologii și istorii eco responsabile.

În cadrul Zilelor Moldova Eco Energetică vor fi prezentate practici și experiențe din domeniul energiei regenerabile din țările europene precum Italia, Polonia, Spania, Germania şi Austria, în utilizarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile, rezultatele proiectelor și impactul lor.

În acest an, la „Moldova Eco Energetică” sunt aşteptaţi circa 400 de participanți, printre aceștia sunt reprezentanți ai instituțiilor publice și ai sectorului privat, grupuri de inițiativă și persoane fizice care au realizat cu succes inițiative în sectorul energiei regenerabile și eficienței energetice.

Evenimentul este organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, Agenția pentru Eficiență Energetică și Proiectul Energie și Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.