Elevi din 32 de şcoli participă la Concursul naţional „Surse de energie regenerabilă”, prima ediţie

biomasaconcurs national 1569 0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CE: Colector solar parabolic ce încălzeşte apa, electro-termocentrală ce consumă energie regenerabilă, instalaţie solară de purificare a apei  – sunt doar câteva din proiectele câştigătoare ale celor 32 de şcoli ce au trecut în etapa finală a Concursului  „Surse de energie regenerabilă”, aflat în acest an la prima ediţie. Lucrările vor fi prezentate de echipele de elevi în zilele de 26 şi 27 mai la Chişinău în faţa comisiei de evaluare ce urmează să desemneze câştigătorii.

CINE: 65 de tineri din 32 de şcoli ce au trecut în etapa finală a concursului „Surse de energie regenerabilă”, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare

UNDE:  Chişinău, Liceul „Liviu Rebreanu”,   str. Str. Deleanu 5/4

CÎND:  Vineri, 26 mai (12.30 – 18.30). Sâmbătă, 27 mai (8.45-15.30) 

IMPORTANT:  Până în prezent, peste 21.000 de elevi din 372 şcoli din ţară au studiat cursul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică. Începând cu 2011, cursul de regenerabile şi eficienţă energetică a fost studiat în toate comunitățile ce îşi conectau şcolile, grădiniţele la sisteme de încălzire pe biomasă în cadrul Proiectului „Energie şi Biomasă”.  Din 2013, cursul a fost inclus în lista disciplinelor opţionale, prin ordinul Ministerului Educaţiei. Elevii ce au studiat acest curs au fost invitați să participe la concursul național ”Surse de energie regenerabile”, organizat de Ministerul Educației în parteneriat cu Proiectul de Energie și Biomasă în Moldova. Etapa locală de desfășurare a concursului a fost  22 martie – 28 aprilie 2017.

Proiectul Energie şi Biomasă, etapa a doua, este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. El continuă prima etapă a proiectului , implementat în 2011-2014, cu un buget total de 14,56 milioane Euro, oferiţi de Uniunea Europeană (14 milioane Euro) şi PNUD (560 000 Euro).

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe www.biomasa.md şi pe pagina de Facebook .

Pentru informaţii suplimentare contactaţi: Ina Prisăcaru-Zglavuţă, specialistă în comunicare şi mass media, Proiectul Energie si Biomasă, Tel: (+373 69)141006, ina.zglavuta@undp.org