Dezbatere publică la tema energiei verzi în şcoala din satul Alcedar, rl Şoldăneşti

biomasainvitațiemass media 1916 0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CE: Lecție deschisă în cadrul cursului opțional „Surse de Energie Regenerabilă” la gimnaziul din Alcedar, raionul Șoldănești, și vizită în satul Șestaci, acelaşi raion.  În această localitate, școala e încălzită cu biomasă și, începând cu aceasta iarnă, și grădinița va trece la energia din biomasă, fiind asigurată cu apă caldă de la colectoare solare. Investiţiile au fost realizate din fonduri europene acordate în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă.

CINE: Elevii școlii din Alcedar vor face dezbatere publică la tema energiei regenerabile, vor prezenta machete de sisteme de producere a energiei verzi elaborate de ei în echipă cu profesorii şcolii. Lecţia va fi moderată de Aurelia Şveţ, membră a echipei de autori ai ghidului pentru profesori şi a manualului „Surse de energie regenerabilă”. 

Când: Marți, 16 Mai 2017, ora 11.00.

Unde: Satul Alcedar, raionul Șoldănești

Important: 21 mii de elevi din peste 370 de școli din țară au participat la activitățile școlare dedicate surselor de energie regenerabilă și eficienței energetice pe parcursul anilor 2011-2016. Acestea au cuprins școlile în care au fost instalate sisteme de încălzire pe bază de biomasă din fondurile europene ale Proiectului Energie și Biomasă, precum și alte instituţii care au solicitat adițional cursul de instruire.

La iniţiativa Proiectului Energie şi Biomasă, cursul “Surse de energie regenerabilă” a fost introdus în lista disciplinelor opționale pentru elevii din clasele a V-a – IX-a prin Ordonanța Ministerului Educației nr. 679 din 07.07.2013, iar în anul 2015, cursul a fost inclus în Curricula Națională pentru cursurile opționale de instruire.

Pentru jurnaliștii interesați să participe va fi asigurat transport. Vă rugăm să confirmați participarea până luni, 15 mai, ora 12.00, pe adresa de E-mail info@communications.md sau la nr. de telefon (022 21 14 15; 069495150).

Proiectul Energie şi Biomasă, etapa a doua, este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. El continuă prima etapă a proiectului , implementat în 2011-2014, cu un buget total de 14,56 milioane Euro, oferiţi de Uniunea Europeană (14 milioane Euro) şi PNUD (560 000 Euro).

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe www.biomasa.md sau pe pagina de Facebook.