Cumpăraţi-vă un cazan pe biomasă pentru casă şi 30% din cheltuieli vor fi rambursate din fonduri europene

UEPNUD 1324 0

Continuă Programul de subvenţionare a achiziţionării cazanelor moderne pe biomasă pentru gospodăriile casnice din orăşelele mici şi comunităţile rurale.

Amintim că Guvernul, cu suportul Proiectului UE-PNUD „Energie şi Biomasă” a lansat în aprilie Programul de acordare în condiţii avantajoase a cazanelor pe bază de biomasă pentru gospodăriile casnice.

În total, 600 de familii vor putea cumpăra cazane de ardere a peletelor, brichetelor sau cazane mixte, 30% din costuri fiind rambursate din fonduri europene.

Cazanele ce pot fi procurate în cadrul acestui program trebuie să fie produse şi/sau asamblate în Republica Moldova. Până în prezent, 11 companii au fost acreditate de către Agenţia pentru Eficienţă Energetică să ofere cazane pentru gospodării casnice în cadrul programului. Companiile respective au în portofoliu o gamă variată de cazane produse în Republica Moldova sau asamblate local de la producători renumiţi din Europa, cum ar fi Germania, Polonia, Cehia, România, Letonia, Grecia. Procesul de acreditare a companiilor ce vor livra cazane pe biomasă este unul continuu.

Bugetul total al programului este de 640.000 de Euro. Valoarea maximă rambursată din fondurile programului este de 1.000 de Euro per cazan instalat.

Doritorii de a cumpăra cazane pe biomasă sunt rugaţi să apeleze Agenția pentru Eficiență Energetică: MD-2068, or. Chişinău, str. Alecu Ruso 1, et.10, Tel: +373 22 31-00-12; 49-94-44 (ext.5), Mob.: +373 67430436; Email: alexandr.ciobotari@aee.md