Comunicare

307 0

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Proiectul Energie şi Biomasă a pornit comunicarea de la zero. El s-a lansat într-o perioadă în care oamenii nu ştiau ce este energia din biomasă, în care nu existau exemple de utilizare a tehnologiilor moderne pe bază de biomasă în sectorul public şi privat, iar piaţa de producere a biocombustibilului era la etapa incipientă de dezvoltare.

Mandatul proiectului a fost nu doar de a informa opinia publică despre energia din biomasă şi activităţile proiectului, dar şi de:

  • a crea o atitudine pozitivă față de energia din biomasă
  • a spori numărul de utilizatori ai energiei din biomasă în sectorul public, privat, rezidenţial
  • a spori numărul promotorilor energiei din biomasă

Datorită comunicării integrate – care, pe lângă acţiunile de comunicare de la distanţă, presupune şi comunicarea interpersonală, contactul direct cu grupul ţintă, mobilizarea comunităţilor, parteneriatul şi sprijinul factorilor de decizie – Proiectul reușeşte să demonstreze că deșeurile agricole constituie o sursă de venit pentru agricultori, că prelucrarea biomasei solide este o oportunitate de afaceri, iar încălzirea cu biomasă – o sursă de confort și de economii pentru populaţie şi o sursă de sporire a independenţei energetice pentru ţară.