Agenția pentru Eficiență Energetică și Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova participă la expoziţia MoldEnergy

UEPNUD 1153 0

16 Martie 2016: Agenția pentru Eficiență Energetică și Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova participă la expoziţia MoldEnergy. În zilele de 16-19 martie, participanţii la expoziţie vor avea acces la informaţia despre programele lansate în sectorul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică din ţară. Pe parcursul celor patru zile ale expoziţiei, vizitatorii Info Point-ului vor primi informații detaliate despre competiţia naţională Moldova Eco Energetică, ediţia 2016, precum şi vor beneficia de consultanţă în completarea dosarelor de înscriere la concurs.

”Expoziția MoldEnergy a reușit să adune pe o singură platformă specialiști cu renume, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, oameni de afaceri, experți în domeniu și instituții de profil. În cadrul întrunirilor se poartă discuții obiective despre căile de dezvoltare în domeniul energetic, se diseminează cele mai bune practici din domeniu și se propun căi de soluționare a problemelor curente. Datorită unei reprezentări largi, a unui program complex, a autorității participanților și a implicării pe deplin a acestora în dialog, expoziția a devenit una dintre cele mai mari evenimente din domeniul energetic. Mai mult ca atât, organizarea cu regularitate a expoziției a facilitat coordonarea eforturilor depuse în vederea dezvoltării sectorului energetic”, a declarat Mihail Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică.

Pe 16 martie, Agenția pentru Eficiență Energetică organizează în premieră, în cadrul expoziției ”MoldEnergy”, platforma de informare și discuții ”Business Networking Event”. În cadrul evenimentului vor participa circa 200 de persoane: reprezentanți ai conducerii de vârf a Republicii Moldova, precum și antreprenori și manageri din domeniul energetic și construcțiilor. Evenimentul va oferi posibilitatea de a stabili noi relații, de a obține informații rapid și ușor direct de la prima sursă, dar și condiții de afaceri preferențiale.

Evenimentul va permite conectarea unu la unu cu oamenii de afaceri. Platforma de discuții și informare Business Networking are peste 60 de ani pe piața mondială, iar pe piața locală este prezentă timp de 2 ani. Pe perioada acestor 2 ani au fost organizate 14 Business Networking-uri, unde au participat peste 1300 de antreprenori, directori de companii, manageri și liber profesioniști. În tot acest timp, au fost stabilite 300 de parteneriate, iar participanții la evenimentele organizate de până acum au obținut noi clienți, colaboratori, furnizori si parteneri. Mulți dintre participanții Business Networking au găsit soluții, informații de valoare pentru dezvoltarea propriei afaceri, au descoperit tendințe reale ale mediului de business și s-au conectat la o comunitate dinamică de antreprenori. În cadrul Business Networking-ului există posibilitatea de a utiliza instrumente de business recomandate timp de 60 de ani. Business Networking Event garantează peste 300 interacțiuni individuale de business, sute de idei și soluții de business, deprinderi de succes și în scurt timp, rezultat maxim.

Agenția pentru Eficiență Energetică, în calitate de moderator, va participa pe 17 martie la seminarul ”Eficienţa Energetică: Resurse – Norme –Tehnologii”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană.

MoldEnergy, aflată la a XX-a ediţie, este o expoziţie internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu energie din surse fosile şi regenerabile, echipamente de condiţionare a aerului.

Mai multe informații despre Competiţia Moldova Eco Energetică gășiţi pe pagina web www.mee.md, despre mandatul AEE – pe www.aee.md şi despre activităţile Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova – pe www.biomasa.md

Sursa: Agenţia pentru Eficienţă Energetică