Copiii de la Tabăra de Vară ENERGEL construiesc turbine eoliene din plastic uzat şi colectoare solare din folii de aluminiu şi oglinzi

biomasaEnergelenergie verde 44 0

CE:  Vizită la Tabăra de Vară ENERGEL ce reuneşte 46 de tineri din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 
CINE:  Pirkka Tapiola, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova; Dafina Gercheva, Coordonatoare rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova.
UNDE: Tabăra de vară „Cuşmărică”, s. Răculeşti, rl Criuleni
CÎND:  Vineri, 30 iunie, cu începere de la 10.00.
IMPORTANT: Vă invităm să petreceţi o zi la Tabăra de Vară ENERGEL.  În această zi, veţi vedea inovaţiile copiilor (tehnologii ce produc energie regenerabilă inventate şi construite de elevii veniţi la tabără), machete de clădiri fără consum de energie poluantă, veţi participa la ateliere de reciclare a deşeurilor şi alte activităţi de promovare a energiei curate.
În perioada 25 iunie-5 iulie, în satul Răculeşti,  rl Criuleni, îşi desfăşoară activităţile cea de-a şasea ediţie …

SUN DĂ-I FEST a adus energie curată în inima Chişinăului

energie verdefestivalSun Dă-I Fest 37 0

26 iunie 2017, Chişinău — Mii de oameni au venit în această duminică în Grădina Publică Ştefan cel Mare să descopere tehnologiile de producere a energiei regenerabile şi să se delecteze cu melodii cântate la instrumente muzicale alimentate de la panouri fotovoltaice. Toate astea s-au desfășurat la SUN Dă-I Fest, ajuns la a cincea ediţie, organizat de Proiectul Energie şi Biomasă – finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare – Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi POT Music.
„Sunt foarte fericit să particip din nou la SUN Dă-I Fest. Uniunea Europeană susţine organizarea acestui eveniment, ajuns la a V-ea ediţie, care este, deopotrivă, un eveniment frumos pentru întreaga familie, dar şi o oportunitate de a descoperi energia regenerabilă care aduce beneficii în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. Muzică, ateliere de lucru, jocuri interactive, …

SUN DĂ-I FEST: Festival de tehnologii ECO şi concert de muzică live cu instrumente muzicale alimentate de la energia solară

Sun Dă-I Fest 153 0

CE:  SUN DĂ-I FEST, ediţia a V-a. Festival de tehnologii, inovaţii şi produse eco ce va culmina cu un concert de muzică live alimentat de la panouri fotovoltaice. În program sunt:

expoziţii de tehnologii de producere a energiei regenerabile ce vor funcţiona în regim real,
testarea transportului electric: automobil, biciclete, gyroboarduri electrice),
inovaţii ale tinerilor (captator solar parabolic, sistem de control de la distanţă a iluminatului stradal , producere de biodiesel din ulei alimentar prăjit, parcare multietajată robotizată ş.a.).  
ateliere de reciclare a deşeurilor
experimente de producere a energiei regenerabile din citrice şi castraveţi muraţi
târg de produse naturiste
ateliere de alimentaţie prietenoasă naturii

CINE:  SUN Dă-I Fest este organizat de Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
UNDE: Chişinău, Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt
CÎND:   Duminică, 25 iunie, 12.00 – …

7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au parte de energie verde în cadrul unui Parteneriat Public Privat

biomasacentrale termice 314 0

20.06.2017, Ungheni  –  7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au renunţat la energia pe gaze şi cărbune în favoarea celei din biomasă care este livrată de un agent economic. Consiliul Raional Ungheni a semnat un contract de Parteneriat Public-Privat (PPP) cu compania Green Energo care livrează instituţiilor beneficiare energie verde la tariful de 750 lei Gcal. Consiliul raional Ungheni a primit un grant de 2.132.000 lei pentru lansarea PPP, din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.
Ungheni este cel de-al doilea raion, după Leova, care a lansat serviciile de Parteneriat Public-Privat în furnizarea energiei termice din biomasă, cu suportul Proiectului Energie şi Biomasă.  Agentul economic a preluat în gestiune 5 centrale termice pe biomasă instalate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, a construit 2 noi sisteme de încălzire pe biomasă şi a realizat …

Mai multe instituții publice din raionul Ungheni folosesc energia eco în schimbul celei tradiționale, în baza Parteneriatului Public-Privat

PPP 266 0

Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită pentru jurnaliști în raionul Ungheni, al doilea raion care a implementat Parteneriatul Public-Privat în furnizarea energiei termice din biomasă, în cadrul căruia 5 instituții folosesc energia eco, asigurată de producătorii de pelete și brichete din localitate. 
Cine? Autoritățile publice raionale, managerii instituțiilor publice care beneficiază de energie termică eco, producătorii de biocombustibil, reprezentanții Proiectului Energie și Biomasă. 
Când? Vineri, 16 Iunie 2017, ora 11.00.
Unde? Orașul Ungheni
Important: În 2016 a fost semnat contractul de Parteneriat Public-Privat între Consiliul Raional Ungheni și compania privată, Green Energo. Potrivit contractului partenerul privat urma să instaleze două centrale termice pe biomasă şi să preia în gestionare alte 5 centrale pe brichete, precum şi să realizeze o serie de măsuri de eficiență energetică în clădiri publice. Investiția totală este de 3,3 milioane de lei.
Va fi organizată și vizitarea unei fabrici de pelete din …

Concurs de angajare a managerului Proiectului Energie şi Biomasă

208 0
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare anunţă concurs de angajare pentru poziţia vacantă de manager al Proiectului Energie şi Biomasă. Condiţiile de participare la concurs sunt publicate aici: http://www.undp.md/jobs/jobdetails/1553/. Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 iunie curent.