SUN DĂ-I FEST: Festival de tehnologii ECO şi concert de muzică live cu instrumente muzicale alimentate de la energia solară

EUSEWSun Dă-I Fest 1439 0

CE: Sun Dă-I Fest, festivalul unde își dau întâlnire tehnologiile eco, energia din surse regenerabilă și muzica bună. În program sunt:

  • expoziţii de tehnologii de producere a energiei regenerabile ce vor funcţiona în regim real: panouri fotovoltaice, colectoare solare, cazane pe biomasă, pompe geotermale  
  • testarea şi alimentarea transportului electric: automobil, biciclete, gyroboarduri
  • inovaţii ale tinerilor: turbină eoliană construită din materiale reciclate, antene parabolice căptuşite cu oglinzi, casă inteligentă automatizată, ascensor cu consum redus de energie, echipament de producere a gazului metan din substanţe organice, staţie de autobuz alimentată cu panouri fotovoltaice ş.a.  
  • ateliere de reciclare a deşeurilor
  • experimente de producere a energiei regenerabile din citrice şi castraveţi muraţi
  • târg de produse naturiste
  • ateliere de alimentaţie prietenoasă naturii

CINE:  SUN Dă-I Fest este organizat de Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă în Moldova”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

UNDE: Chişinău, Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt

CÎND:   Duminică, 10 iunie, 12.00 – 21.30. Declaraţiile oficialilor vor fi susţinute la 14.00.

IMPORTANT: SUN Dă-I Fest va culmina cu un concert de muzică live susţinut de formaţiile  Alex Calancea Band & RUPT, The Glimpse, Flash Blood, Dandies, Delta pe Obraz şi Tamala ce vor avea instrumentele muzicale alimentate de la energia solară.

Mai multă informaţie despre SUN Dă-I Fest găsiţi aici.  

***

Proiectul Energie şi Biomasă, etapa a doua, este un proiect realizat în 2015-2018, cu un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. El continuă prima etapă a proiectului (2011-2014) ce a avut un buget total de 14,56 milioane Euro, oferiţi de Uniunea Europeană (14 milioane Euro) şi PNUD (560 000 Euro). Partenerul naţional al Proiectului Energie şi Biomasă este Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi pe www.biomasa.md şi pe pagina de Facebook Energie din Biomasă.