Sprijin european: un sistem modern de generare a energiei regenerabile a fost instalat la grădinița din Horești, Ialoveni

1346 0

CE: Vizită  mass media la grădiniţa din s. Horeşti, rl Ialoveni, ce a renunțat la vechiul sistem de încălzire pe bază de gaze naturale și a trecut la energia curată. Din toamna curentă căldura în instituție va fi asigurată de biomasă, iar apa caldă – de energia solară, datorită asistenţei Uniunii Europene acordate prin Proiectul Energie şi Biomasă.  

CINE: Educatori, copii, părinţi, reprezentanţi ai primăriei, locuitori ai satului.

UNDE: Grădiniţa din s. Horeşti, rl Ialoveni.  

CÎND:  Vineri, 14 septembrie, cu începere de la 10.00.

IMPORTANT: Grădiniţa din Horești, Ialoveni, este una din cele 236 de instituţii publice racordate la sisteme de încălzire pe biomasă cu susţinerea Uniunii Europene în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă. De asemenea, în total, 70 de grădiniţe și spitale au acces la apă caldă produsă de colectoarele solare. 

Proiectul Energie şi Biomasă, etapa a doua, este un proiect realizat în 2015–2018, cu un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. El continuă prima etapă a proiectului (2011–2014) ce a avut un buget total de 14,56 milioane Euro, oferiţi de Uniunea Europeană (14 milioane Euro) şi PNUD (560 000 Euro). Partenerul naţional al Proiectului Energie şi Biomasă este Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

NOTĂ: pentru jurnaliști va fi pus la dispoziție transport, care va porni spre Horeşti la ora 9:30, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29. 

Vă rugăm să ne anunțați prin e-mail sau la telefon despre intenția de a merge cu transportul comun.