Proiectul Energie și Biomasă şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică participă la Expoziția MoldEnergy 2015

UEPNUD 1045 0

18 Martie 2015: Experţii Proiectului Energie şi Biomasă şi ai Agenţiei pentru Eficienţă Energetică participă la expoziţia MoldEnergy cu un centru unic de informare. În zilele de 18-21 martie, participanţii la expoziţie vor avea acces la informaţia despre programele lansate în sectorul de energie regenerabilă şi eficienţă energetică din ţară.

Pe perioada celor patru zile de expoziţie, vizitatorii centrului de informare vor primi informații detaliate despre competiţia naţională Moldova Eco Energetică, ediţia 2015, precum şi consultanţă în completarea dosarelor de înscriere la concurs.

Pe 20 martie, Agenția pentru Eficiență Energetică, în calitate de coorganizator, va participa la conferința tematică dedicată oamenilor de afaceri activi în sectorul eficienței energetice şi energiei regenerabile. Conferinţa este organizată de cel mai mare program din România dedicat conferințelor de afaceri ”Afaceri.ro” ce va aduce împreună 30 de companii românești și 40 din Republica Moldova pentru a discuta provocările pieței energetice și tendințele actuale. În aceeaşi zi, Agenţia pentru Eficienţă Energetică va participa la conferința ”Energia” organizată de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, dedicată subiectelor de conservare a energiei, eficienței energetice, energiei regenerabile și reglementările financiare din sectorul energetice.

În ultima zi, pe 21 martie, va fi organizată o masă rotundă cu genericul „Soluţii inteligente de integrare a surselor distribuite de generare” cu participarea experţilor de la Institutul de Energetică al AŞM, Agenţiei pentru Eficienţă Energetică, ANRE şi ai Proiectului Energie şi Biomasă în Moldova. În cadrul mesei rotunde, Proiectul Energie şi Biomasă va prezenta în faţa audienţei rezultatele proiectului din prima etapă, 2011-2014, precum şi mandatul etapei de extindere, 2015-2017.

MoldEnergy, aflată la a XIX-a ediţie, este o expoziţie internaţională specializată de tehnologii de conservare a energiei, instalaţii termice şi de alimentare cu energie din surse fosile şi regenerabile, echipamente de condiţionare a aerului.