Proiectul Energie şi Biomasă lansează seria de întruniri finale cu beneficiarii proiectului

1168 0

Proiectul Energie şi Biomasă lansează seria de întruniri finale cu beneficiarii proiectului.  În fiecare raion din R. Moldova vor fi organizate întrevederi publice cu managerii instituţiilor publice racordate la sisteme de încălzire pe biomasă, din fondurile europene ale proiectului, cu primarii comunităţilor ce au trecut la energia verde, producătorii de biocombustibil, managerii energetici.

Experţii proiectului vor  prezenta rezultatele activităţii Proiectului Energie şi Biomasă la nivel de ţară şi fiecare raion în parte. La rândul lor, beneficiarii sistemelor de încălzire pe biomasă îşi vor împărtăşi istoriile şi lecţiile învăţate în utilizarea energiei produse local. Beneficiarii vor primi o foaie de parcurs cu acţiuni şi date relevante de contact ce îi vor ajuta în asigurarea funcţionării corecte a sistemelor de încălzire pe biomasă. 

În prezent, 207 de şcoli, grădiniţe, centre comunitare din toate raioanele R. Moldova sunt conectate la sisteme de încălzire pe biomasă, peste 190.000 de persoane beneficiind de energie sigură, produsă în ţară. 

Proiectul Energie şi Biomasă, etapa a doua, este un proiect de trei ani realizat în 2015-2017. Proiectul are un buget total de 9,41 milioane Euro acordaţi de Uniunea Europeană şi este implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. El continuă prima etapă a proiectului , implementat în 2011-2014, cu un buget total de 14,56 milioane Euro, oferiţi de Uniunea Europeană (14 milioane Euro) şi PNUD (560 000 Euro).

Orarul întrunirilor va putea fi accesat la rubrica Evenimente, pe www.biomasa.md.  

Mai multă informaţie despre Proiectul Energie şi Biomasă găsiţi şi pe pagina de Facebook .