Proiectul Energie şi Biomasă îşi încheie activitatea după un mandat de 7 ani

5229 0

CE: Evenimentul de încheiere a activităţii Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Cu un mandat de 7 ani, realizat în două etape, Proiectul Energie şi Biomasă a stimulat crearea unei noi industrii: cea a energiei din biomasă. În prezent, 199.000 de oameni au acces la energie sigură, curată, produsă în Republica Moldova datorită asistenţei Uniunii Europene. Peste 70 de afaceri de producere a biocombustibilului asigură instituţiile publice şi gospodăriile casnice cu energie verde. 456 de şcoli au devenit parte a iniţiativei educaţionale de promovare a energiei regenerabile şi eficienţei energetice, peste 25.000 de elevi studiind acest curs în şcoli. Acestea sunt câteva din realizările Proiectului Energie şi Biomasă obţinute în perioada 2011-2018.

CINE: Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova; Stefan Liller, Reprezentant rezident adjunct PNUD Moldova; reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Infrastructurii; Agenţiei pentru Eficienţă Energetică; autorităţi publice locale; antreprenori; mediul academic.  

UNDE:  Chişinău, Palatul Republicii, str. Maria Cibotari 16.

CÎND:  Joi, 18 octombrie, 10.30.   

IMPORTANT:  Proiectul Energie şi Biomasă a pus temelia dezvoltării sectorului bioenergetic în R. Moldova aflat acum 7 ani pe linie de început. Datorită abordării sale complexe, proiectul a dezvoltat  deopotrivă cererea şi oferta de energie verde, a pilotat modele noi de livrare a serviciilor energetice, a educat tânăra generaţie  şi a promovat energia regenerabilă.

Proiectul Energie şi Biomasă a fost implementat în perioada 2011-2018 şi a avut un buget total de 23,41 mln. Euro, acordaţi de Uniunea Europeană, şi a fost cofinanţat (560.000 Euro) şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.