Oportunităţile de afaceri în sectorul bioenergetic au fost prezentate diasporei

UEPNUD 1047 0

28 august 2014 – Proiectul Energie şi Biomasă a prezentat conaţionalilor noştri plecaţi peste hotare oportunităţile de afaceri în sectorul bioenergetic şi programele de asistenţă acordate de proiect pentru doritorii de a lansa sau dezvolta afaceri de producere a biocombustibilului în R. Moldova. Prezentarea a avut loc pe 28 august la Ministerul Economiei în cadrul zilelor uşilor deschise pentru diasporă.

Reprezentanţii diasporei au aflat de la experţii Proiectului Energie şi Biomasă informaţie despre rezultatele proiectului, potenţialul energiei din biomasă pentru Republica Moldova şi valorificarea acestuia în vederea diminuării dependenţei energetice externe.

Amintim că în 2012, Proiectul Energie şi Biomasă a lansat un Program, în valoare de 1 milion de Euro, acordaţi pentru comercializarea în rate a echipamentului de procesare a biomasei şi producere a combustibilului din biomasă. Condițiile de procurare: 3 ani perioadă de rambursare, 0% TVA, 0% dobândă, 0% comisioane bancare. Până în prezent, 30 de întreprinzători au beneficiat deja de programul dat și au obținut echipament de brichetare, peletizare, tocare și balotare a biomasei, o parte din ei fiind reprezentanţii diasporei reveniţi în R. Moldova.