Evaluarea dosarelor înscrise la Competiţia Moldova Eco-Energetică

1016 0

35 de dosare depuse la competiţia Moldova Eco-Energetică, ediţia 2017, concurează pentru titulatura de Cel Mai Bun Proiect în utilizarea sau promovarea surselor de energie regenerabilă şi eficienţă energetică.  Dosarele au fost depuse de persoane fizice, instituţii publice, companii private, mass media şi ONG-uri.

Numele primilor trei finalişti ce concurează pentru adjudecarea trofeelor este deja  cunoscut. Câştigătorii trofeelor vor fi selectaţi după vizitele de verificare în teren  şi după aprobarea acestora de către Consiliul de Coordonare Moldova Eco Energetică. Dosarele participanţilor la concurs sunt evaluate de 18 experţi  grupaţi în cinci paneluri de evaluare.  Procesul de evaluare şi de selectare a câştigătorilor este supervizat de Consiliul de Coordonare Moldova Eco-Energetică. Câştigătorii vor fi cunoscuţi şi premiaţi la Gala Moldova Eco-Energetică, ediţia 2017, ce se desfăşoară tradiţional la începutul lunii decembrie.

Dosarele depuse, în funcţie de categorie, sunt examinate în trei etape: (1) examinarea de către panelurile de evaluare a dosarelor depuse, (2) vizita de verificare în teren şi (3) decizia Consiliului de Coordonare a Competiţiei  Moldova Eco-Energetică.  Fiecare dosar depus este  evaluat în baza criteriilor de evaluare specifice pentru fiecare categorie, ce se conţin în Regulamentul  de organizare şi desfăşurare a Competiţiei.

Deciziile Consiliului de Coordonare sunt adoptate în baza votului majoritar al membrilor prezenți.   Membrii Consiliului de Coordonare se vor retrage de la votarea proiectelor în care aceştia au fost donatori, co-iniţiatori sau implicaţi în implementarea acestora. Consiliul de coordonare este constituit din 11 membri ce reprezintă ministerele din sector, autorităţile locale, societatea civilă, mediul academic şi donatorii.