Invitație mass media

625 0

Primul spital din R. Moldova trece la energia din biomasă datorită sprijinului acordat de Uniunea Europeană

CE: Spitalul raional şi Departamentul Situaţii Excepţionale din Căuşeni au încălzire şi apă caldă din surse regenerabile de energie datorită sprijinului acordat de Uniunea Europeană . Aceste sunt cele  mai mari instituţii publice beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Lansarea noilor tehnologii eco va avea loc în cadrul unui eveniment public

CINE: Oficiali de la Delegaţia Uniunii Europene în R. Moldova, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, autorităţi locale

UNDE:  or. Căuşeni (Spitalul Raional şi Departamentul Situaţii Excepţionale)

 

CÎND:  Vineri, 4 noiembrie, 10.00

 

IMPORTANT:  Cel mai mare bloc al Spitalului raional Căuşeni, ce deserveşte anual peste 6.000 de persoane, a fost conectat la sistemul de încălzire pe biomasă şi de producere a apei calde de la energia solară. Aici sunt amplasate principalele secţii ale spitalului: terapie intensivă,  chirurgie, traumatologie, maternitatea, pediatrie, cardiologie ş.a.

Departamentul Situaţii Excepţionale este al doilea beneficiar al Proiectului Energie şi Biomasă în oraşul Căuşeni. Instituţia a trecut la încălzirea cu biomasă şi, odată cu aceasta, şi-a extins suprafaţa încălzită. De asemenea, aici au fost montate colectoare solare ce produc apă caldă de la energia solară.

Centralele termice de la ambele instituţii vor încălzi ecologic o suprafaţă de peste 7.000 m2.  Valoarea  totală a investiţiei în instalarea sistemelor de producere a energiei din surse regenerabile în or. Căuşeni a fost de 202,698 EUR, din fonduri europene, contribuţia comunităţii fiind de 40,500 EUR.

Proiectul Energie şi Biomasă asigură transport jurnaliştilor interesaţi să participe la eveniment. Vă rugăm să confirmaţi până joi, 3 noiembrie, 14.00, dorinţa de a merge cu transportul nostru: pe mail  ina.zglavuta@undp.org sau la telefon (022 839985; 069141006).