Forumul Moldo-Ceh dedicat dezvoltării sectorului energiei din biomasă va avea loc la Chişinău

asociatia Bionergieclusterforum 2379 0

Forumul va avea loc pe 19 aprilie şi va lansa platforma de cooperare şi schimb de experienţă cu actori relevanţi din sectorul energiei din biomasă din Republica Cehă. Reprezentanţi ai companiilor cehe specializate în producerea şi promovarea tehnologiilor verzi (staţii de biogaz, instalaţii de producere de biocombustibil solid şi centrale termice pe biomasă) vin în R. Moldova pentru a-şi prezenta experienţa şi stabili parteneriate cu antreprenorii din ţară.

Participanţii la eveniment vor pune în discuţie noile reglementări legislative şi normative în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice, acţiunile necesare pentru dezvoltarea armonioasă a sectorului energiei verzi în R. Moldova, vor fi prezentate priorităţile Clusterului Energiei din Biomasă. În cadrul aceluiaşi eveniment, vor fi organizate întâlniri în format B2B (Business to Business).  

Forumul este organizat de către organizația BEZK în cadrul unei activităţi comune desfăşurate cu Proiectul Energie și Biomasă, finanţat de  Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Partenerii acţiunii sunt:  Ministerul Mediului din Republica Cehă, Uniunea Industriei și Transporturilor din Republica Cehă, CZ sdružení Biom, Asociația Cehă pentru biomasă.  

Persoanele interesate să participe la Forum sunt rugate să se înregistreze la adresa de e-mail: asociatiabioenergetica@gmail.com sau la telefonul 069403204.