Din 25 octombrie, va putea fi cumpărat în rate echipament de brichetare

UEPNUD 1150 0

22 octombrie 2012: Pe 25 octombrie, în cadrul unui eveniment public, va fi lansat mecanismul de comercializare în rate a echipamentului de producere a combustibilului în formă de brichete. La eveniment vor participa Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, Ministru al Economiei; Nicola Harrington, coordonator rezident ONU, reprezentant PNUD în Moldova; Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei UE în Moldova.

1 mln. De Euro sunt acordaţi de Uniunea Europeană (prin Proiectul Energie şi Biomasă) pentru a stimula dezvoltarea sectorului privat de producere a combustibilului din biomasă.

Agenţia pentru Eficienţă Energetică este instituţia subcontractată pentru a comercializa în rate echipamentul de brichetare. UIP 2KR este organizaţia subcontractată pentru vânzarea în rate a echipamentului de balotare şi transportare a baloturilor. Tot echipamentul va fi scutit de taxe vamale şi se va aplica TVA la cota 0.

Condiţiile de procurare vor fi făcute publice pe 25 octombrie în cadrul unei conferinţe de presă şi, ulterior, mediatizate pe larg.