SUN DĂ-I FEST: Festival de tehnologii ECO şi concert de muzică live cu instrumente muzicale alimentate de la energia solară

Sun Dă-I Fest 30 0

CE:  SUN DĂ-I FEST, ediţia a V-a. Festival de tehnologii, inovaţii şi produse eco ce va culmina cu un concert de muzică live alimentat de la panouri fotovoltaice. În program sunt:

expoziţii de tehnologii de producere a energiei regenerabile ce vor funcţiona în regim real,
testarea transportului electric: automobil, biciclete, gyroboarduri electrice),
inovaţii ale tinerilor (captator solar parabolic, sistem de control de la distanţă a iluminatului stradal , producere de biodiesel din ulei alimentar prăjit, parcare multietajată robotizată ş.a.).  
ateliere de reciclare a deşeurilor
experimente de producere a energiei regenerabile din citrice şi castraveţi muraţi
târg de produse naturiste
ateliere de alimentaţie prietenoasă naturii

CINE:  SUN Dă-I Fest este organizat de Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
UNDE: Chişinău, Grădina Publică Ştefan cel Mare şi Sfânt
CÎND:   Duminică, 25 iunie, 12.00 – …

SUN Dă-I Fest 2017

45 0

 

 

SUN Dă-I Fest 2017: festival de muzică live alimentat de la energia solară şi expoziţie în aer liber de tehnologii şi inovaţii eco 

 

 

Video

7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au parte de energie verde în cadrul unui Parteneriat Public Privat

biomasacentrale termice 205 0

20.06.2017, Ungheni  –  7 şcoli şi grădiniţe din raionul Ungheni au renunţat la energia pe gaze şi cărbune în favoarea celei din biomasă care este livrată de un agent economic. Consiliul Raional Ungheni a semnat un contract de Parteneriat Public-Privat (PPP) cu compania Green Energo care livrează instituţiilor beneficiare energie verde la tariful de 750 lei Gcal. Consiliul raional Ungheni a primit un grant de 2.132.000 lei pentru lansarea PPP, din fondurile europene ale Proiectului Energie şi Biomasă.
Ungheni este cel de-al doilea raion, după Leova, care a lansat serviciile de Parteneriat Public-Privat în furnizarea energiei termice din biomasă, cu suportul Proiectului Energie şi Biomasă.  Agentul economic a preluat în gestiune 5 centrale termice pe biomasă instalate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Proiectului Energie şi Biomasă, a construit 2 noi sisteme de încălzire pe biomasă şi a realizat …

Mai multe instituții publice din raionul Ungheni folosesc energia eco în schimbul celei tradiționale, în baza Parteneriatului Public-Privat

PPP 158 0

Ce? Proiectul Energie și Biomasă organizează o vizită pentru jurnaliști în raionul Ungheni, al doilea raion care a implementat Parteneriatul Public-Privat în furnizarea energiei termice din biomasă, în cadrul căruia 5 instituții folosesc energia eco, asigurată de producătorii de pelete și brichete din localitate. 
Cine? Autoritățile publice raionale, managerii instituțiilor publice care beneficiază de energie termică eco, producătorii de biocombustibil, reprezentanții Proiectului Energie și Biomasă. 
Când? Vineri, 16 Iunie 2017, ora 11.00.
Unde? Orașul Ungheni
Important: În 2016 a fost semnat contractul de Parteneriat Public-Privat între Consiliul Raional Ungheni și compania privată, Green Energo. Potrivit contractului partenerul privat urma să instaleze două centrale termice pe biomasă şi să preia în gestionare alte 5 centrale pe brichete, precum şi să realizeze o serie de măsuri de eficiență energetică în clădiri publice. Investiția totală este de 3,3 milioane de lei.
Va fi organizată și vizitarea unei fabrici de pelete din …

Concurs de angajare a managerului Proiectului Energie şi Biomasă

110 0
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare anunţă concurs de angajare pentru poziţia vacantă de manager al Proiectului Energie şi Biomasă. Condiţiile de participare la concurs sunt publicate aici: http://www.undp.md/jobs/jobdetails/1553/. Termenul limită de depunere a dosarelor este 15 iunie curent.     

Elaborarea corectă a caietelor de sarcini pentru achizițiile publice asigură calitatea biocombustibililor procurați de instituțiile publice

achizitiibiocombustibilTraining 132 0

Instrucțiunile clare și corecte pentru operatorii economici ce participă la concursurile de achiziții publice a biocombustibilului ajută companiile să livreze produse calitative conform caietul de sarcini, a declarat Alexandru Matrohin, producător de biocombustibil, în cadrul unui seminar tematic, organizat joi de Proiectul Energie și Biomasă pentru autoritățile publice și producătorii de biocombustibil.
Matrohin a subliniat că autoritățile publice responsabile de achiziții trebuie să se ghideze de capacitatea calorică a biocombustibilului propus spre achiziționare și nu de prețul cel mai mic per kilogram, atunci când aleg oferta câștigătoare. Aceasta pentru că biocombustibilul are diferite proprietăți în funcție de materia primă, iar obiectul achiziției este anume cantitatea de căldură.
În cadrul instruirii au fost discutate modalitățile de asigurare a calității biocombustibilului, procedurile și termenii de realizare a achizițiilor, formula de calcul a prețului, componentele și managementul contractului de achiziții publice. În acest sens, Proiectul …